İran'da kabine güvenoyu aldı

İran'da kabine güvenoyu aldı

​İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin sunduğu 19 kişilik kabineden 18 isim İran İslami Şura Meclisi'nden güvenoyu aldı.

İslami Şura Meclisi'ndeki 13. hükümet kabinesi için önerilen isimlerin güvenoyu incelemesinin oturumu 5'inci gününde son buldu.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin önerdiği kabineden, eğitim bakanlığına aday gösterilen Hüseyin Bağgoli'nin milletvekillerinin gerekli güvenoyunu alamadı. Diğer bakanlıklara aday gösterilen 18 ismin meclisten yeteri sayıda oy aldıkları belirtildi.

Yeni kabinede bakan olarak yer alacak 18 kişinin ismi şöyle:

İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İstihbarat Bakanı Seyyid İsmail Hatib, Enerji Bakanı Ali Ekber Mehrabiyan, Ekonomi ve Maliye Bakanı İhsan Handuzi, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı İsa Zarepur, Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Bakanı İzzetullah Zargami, Kooperatifler, Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Hüccet Abdulmeleki, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Muhammed Ali Zolfi Gol, Savunma Bakanı Tuğgeneral Muhammad Rıza Aştiyani, Tarım Bakanı Seyyid Cevad Sadatinejad, Sağlık Bakanı Behram Eynullahi, İslami İrşad ve Kültür Bakanı Muhammed Mehdi İsmaili, Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Seyyid Rıza Fatemi Emin, Petrol Bakanı Cevad Oci, Adalet Bakanı Emir Hüseyin Rahimi, Yol ve Şehircilik Bakanı Rüstem Kasımi, Spor ve Gençlik Bakanı Hamid Rıza Seccadi.

İran'da 18 Haziran'da 13. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmış, seçimin galibi İbrahim Reisi olmuştu. Reisi, 5 Ağustos'ta İslami Şura Meclisi'nde yemin ederek resmen görevine başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler