İran’dan ABD’nin son yaptırım kararına tepki

İran’dan ABD’nin son yaptırım kararına tepki

​İran Dışişleri Bakanlığı, ABD Hazine Bakanlığı’nın İran yönetiminin desteklediği 2 şirkete yaptırım uygulamasına tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sait Hatipzade, yaptığı açıklamada yeni yaptırımların dayatılmasının, Beyaz Saray'ın davranışlarının tamamen çelişkili olduğunu gösterdiğini belirtti.

Hatipzade, "Nükleer anlaşmaya geri dönme niyetinde olduğunu iddia eden ve yaptırım uygulama konusunda aynı Trump'ın yöntemini izleyen bir hükümet, gerçekten güvenilir olmadığı mesajını veriyor." dedi.

Hatipzade, "ABD’deki çeşitli hükümetler, İran'ın gerçeklerini anlamaktan ne kadar aciz olduklarını göstermiştir. ABD'nin bu tür eylemleri, Trump yönetiminin azami baskısı, yasa dışı ve zalimce yaptırımlar be başarısız politikalarının devamında yapılıyor. Bu politika, ABD’yi şu ana kadar hedeflerine ulaştırmadığı gibi bundan sonra da bu ülkeye yeni başarısızlıklardan başka bir şey getirmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Hatipzade, "Bu baskılar ve yaptırımlar, İran’ın, ülke halkının güvenlik ve huzurunu savunma kararlılığını sarsmayacaktır. Tahran, sürdürülebilir ekonomik kalkınma yolunu güçlü bir şekilde sürdürecektir." diye belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.