İran'dan alıkonulan Güney Kore gemisine ilişkin açıklama

İran'dan alıkonulan Güney Kore gemisine ilişkin açıklama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, bugün Fars Körfezine el konulan Güney Kore gemisine teknik konulardan dolayı el konulduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Fars Körfezi’nde alıkonulan Güney Kore’ye ait ‘HANKUK CHEMI’ adlı petrol tankerine dair açıklamada bulundu.

Hatipzade, "Yerel yetkililerden gelen ilk bilgilere göre, bu tamamen teknik düzeyde ele alınması gereken bir meseledir. Söz konusu tanker gemisi deniz kirliliği gerekçesiyle adli sürecin başlatılması için kıyıya çekilmiştir." dedi.

Ülkesinin, diğer ülkeler gibi çevre protokolleri ihlallerine özellikle deniz kirliliği konusuna hassas olduğunu söyleyen Hatipzade, "Bunun için bu tür meseleleri yasal yollar çerçevesinde değerlendirecektir. Bu istisnai bir durum değil. Daha önce İran'da ve diğer ülkelerin sularında da benzer vakalar yaşanmıştır ve normaldir." ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları, Fars Körfezi’nde Güney Kore’ye ait ‘HANKUK CHEMI’ adlı petrol tankerini alıkoyduğunu duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.