İran'dan "Azerbaycan" açıklaması

İran'dan "Azerbaycan" açıklaması

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, "Azerbaycan ile aralarındaki yanlış anlaşılmaların diplomatik yollarla çözüleceğini" belirtti.

İran ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin bozulması için siyonist işgal rejimi başta olmak üzere bazı ülkelerin komplo kurduğunu belirten Vahidi, "Yanlış anlaşılmalar ve farklı meseleler varsa bunlar diplomatik yollarla çözülecektir. Dışişleri Bakanlığı konunun takipçisidir." dedi.

Vahidi, "İran komşularla dostluk ilişkilerine özel bir önem veriyor. Yeni hükümette komşular bizim için önceliklidir ve onlarla dostluk ilişkilerini sürdüreceğiz. Tüm komşu ülkelere ve Azerbaycan'a daima dost olduğumuzu bildirdik." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın, 27 Eylül'de 2. Karabağ Savaşı'nın 1. yılında, işgalden kurtarılan Karabağ bölgesine gönderilen İran tırlarını kontrol etmeye başlamasından hemen sonra İran, ülkenin kuzeybatısındaki Azerbaycan sınırında "Hayber Fatihleri" adını verdiği bir askeri tatbikat yapacağını duyurmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de İran'ın sınırda düzenleyeceği tatbikata tepki göstermişti. Bunun üzerine iki ülke arasında "kriz" yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler