İran'dan E3 ülkelerine nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı

İran'dan E3 ülkelerine nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, E3 olarak bilinen İngiltere, Almanya ve Fransa'nın nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini ihlal ettiğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ile yapılan nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın (KOEP) tarafları arasında dışişleri bakanları düzeyinde yapılan toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

Görüşmeleri, "E3 ve AB'nin (Avrupa Birliği) nükleer anlaşmayı korumak için son şansı" olarak niteleyen Zarif, "E3, ABD'nin İranlılara verdiği telafisi imkânsız zararların suçunu paylaşıyor." dedi.

Zarif, "2014-2019 İran ve AB'nin ticaret verileri, E3/AB'nin nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini ciddi şekilde ihlal ettiğini kanıtlıyor." ifadelerine yer verdi.

Tarafların anlaşmadaki taahhütlerini uygulaması halinde İran'ın da anlaşmadaki taahhütlerine geri döneceğini belirten Zarif, şöyle devam etti:

İran, ABD ve E3'ün kendi yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde ABD'nin anlaşmadan yasa dışı çekilmesine ve E3'ün (anlaşmadaki) açık ihlallerine yanıt olarak aldığı önlemleri, hızla tersine çevirecektir.

E3 ülkeleri?

EU three olarak bilinen Almanya, İngiltere ve Fransa'dan oluşan, Avrupa Birliği içerisisindeki en büyük nüfüs ve ekonomiye sahip üç ülke.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.