İran'dan Ermenilere yardım gönderildiği iddialarına yanıt

İran'dan Ermenilere yardım gönderildiği iddialarına yanıt

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, ülkesinin Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları karşısında Ermeni güçlere yardım gönderdiği iddiaları yalanladı.

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Vaizi, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ile telefonda görüştü.

İran dış politikasında Azerbaycan'ın özel ve önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vaizi, her fırsatı iki ülke ilişkilerini geliştirmek için kullandıklarını söyledi.

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalardan duyduğu kaygıyı dile getiren Vaizi, "Son gelişmeleri yakından ve ciddiyetle takip ediyor ve iki ülke sorunlarının uluslararası hukuk temelinde görüşme ve diyalog aracılığıyla çözülmesi için hazırız." dedi.

Bazı sosyal medya ile internet ortamında İran'ın Bakü-Erivan çatışmasında Ermenistan'a yardım gönderdiği iddialarına değinen Vaizi, "Bu söylentiler tamamen temelsizdir ve İran-Azerbaycan arasındaki iyi ilişkileri zedelemek için ortaya atılmaktadır. Kuşkusuz Tahran-Bakü ilişkileri bu tür temelsiz söylentilerden etkilenmeyecek ve iki ülke ilişkilerini görmek istemeyenlerin tahrikleri, sonuçsuz kalacaktır." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler