İran'dan siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırısına kınama

İran'dan siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırısına kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, siyonsitlerin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, siyonsitlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik olarak yaptığı saldırıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "İran, Kudüs'teki işgalci rejimin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya saldırısını ve Ramazan ayının son Cuma günü Filistinli ibadet edenlerin şehit olup yaralamasını şiddetle kınıyor." dedi.

Hatipzade, "Bu savaş suçu, bütün dünyaya, gayri meşru siyonist rejimin suçlu mahiyetini, uluslararası hukukun ve en temel ilkelerinin ihlalini gösterdiğini ve bunu durdurmak için acil uluslararası eylem ihtiyacını bir kez daha ispatlamıştır." ifadelerine yer verdi.

Bu olayda şehit olanların ailelerine başsağlığı dileyen Hatipzade, İran'ın, insanlığa karşı bu tartışılmaz suçu kınayarak, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütleri bu savaş suçuyla mücadelede kesin görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran'ın, kahraman Filistin halkının yanında olduğunu belirterek, başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm ülkeleri, tarihi görevlerini yerine getirmeye ve siyonist saldırganlara karşı Filistin halkının yanında olmaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.