İran'dan Türkiye-Azerbaycan ortak askeri tatbikatına tepki

İran'dan Türkiye-Azerbaycan ortak askeri tatbikatına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Türkiye ve Azerbaycan'ın Hazar Denizi'nde ortak askeri tatbikat düzenlemesine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, bugün düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın Hazar Denizi'nde ortak askeri tatbikat düzenlemesine tepki gösteren Hatipzade, "Hazar Denizi'nin Hukuki Statüsüne Dair Sözleşme bu konuya açıklık getirmiştir." dedi.

Hatipzade, "Hazar'a kıyıdaş devletler arasında sağlanan anlaşmaya göre kıyıdaş beş ülke dışında Hazar Denizi'nde yabancı askeri varlıkların bulunması yasaklanmıştır. Bu konu Dışişleri Bakanlığı'nda inceleniyor." şeklinde konuştu.

İran ve Irak arasında karşılıklı kaldırılan vize uygulamasına değinen Hatipzade, bunun uçak seferleri için geçerli olduğunu ve uygulamanın önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Reisi Tacikistan'a gidecek

Hatipzade, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Şangay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Tacikistan'a gideceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde 'Afganistan Yüksek Kurulu' kurduklarını belirten Hatipzade, Taliban'ın İran'a gönderdiği davet ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bunun hakkında konuşmak için çok erken. İlk önce Afganistan'ın gelecekteki hükümetinin oluşumunu görmeliyiz. Ardından diğer konulara karar vermemiz gerekiyor. Taliban'ın eylemlerine göre onların talebine ve davetine karar veririz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler