İran'ın nükleer anlaşmaya dönme şartı "ABD'nin ekonomik terörizmi durdurması"

İran'ın nükleer anlaşmaya dönme şartı "ABD'nin ekonomik terörizmi durdurması"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani nükleer anlaşmaya dair yaptığı açıklamada, "Yeni ABD yönetimi ekonomik terörizmi bir an evvel durdurursa yol açılır. Biz de masaya geçip nükleer anlaşma hakkında konuşuruz." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) arasındaki anlaşmaya değinerek, "İran Meclisi'nin çıkardığı nükleer yasayı yüzde yüz uyguladık. Yeni ABD yönetimi ekonomik terörizmi bir an evvel durdurursa yol açılır. Biz de masaya geçip nükleer anlaşma hakkında konuşacağız, anlaşmaya bir iki madde eklemek söz konusu değil." dedi.

İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını belirten Ruhani “Herhangi bir nedenle taahhütlerimizi azaltabiliriz ancak anlaşmanın özünü kabul ediyor ve onu koruyoruz. Nükleer anlaşmayı koruyan taraf bizdik. İran’a dayatılan 3 yıllık ekonomik savaşta sabrımız olmasaydı şimdi anlaşmadan bir şey kalmamıştı” değerlendirmesini yaptı.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD ve diğerleri İran'ı iş birliği yapmadığı gerekçesiyle suçlamak istiyordu; ancak UAEA bizim iş birliği yaptığımızı duyurdu. Üç Avrupa ülkesi (Almanya, Fransa ve İngiltere) de bize çok borçludur. Onlar İran’a karşı bir bahane üretmek istiyordu ancak başarısız kaldılar." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.