İş adamlarından ailelerin yıkımına neden olan İstanbul Sözleşmesi'ne tepki

İş adamlarından ailelerin yıkımına neden olan İstanbul Sözleşmesi'ne tepki

​Türkiye Aile Meclisi tarafından İstanbul başta olmak üzere ülkenin birçok il ve ilçesinde İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi yönünde yapılan açıklamalara bir destek de Fatih Sanayici ve İş Adamları Derneğinden geldi.

Uzun süredir tartışılan ve son dönemde hükümet çevresinden de iptal edilmesine ilişkin açıklamalar yapılan İstanbul Sözleşmesi, aileye verdiği zarar sebebiyle farklı kurum ve kuruluşlar tarafından iptal edilmesi için talebi çığ gibi büyüyor.

Fatih Sanayici ve İş Adamları Derneği (FESİAD) Genel Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasıyla tel'in edilen İstanbul Sözleşmesi, toplum ve aile üzerinde yaptığı olumsuz etkinin yanı sıra ekonomiyi de etkilediği ifade edildi.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Aile Meclisi Başkanı ve FESİAD üyesi Âdem Çevik, İstanbul Sözleşmesi’nin insanlığa, Türkiye’ye, aileye karşı bir yok etme savaşı olduğunu, bunun uygulamasının da 6284 Sayılı Kanun olduğunu söyledi.

"İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun kalkmadığı müddetçe şiddet, cinnet ve cinayetler artmaya devam edecek"

6284 Sayılı Kanun ile son 5 yılda 2 milyon babanın evden uzaklaştırıldığını, Adalet Bakanlığının raporuna göre ise sadece 2019 yılında 553 bin kişinin evden uzaklaştırıldığına dikkat çeken Çevik, cinnet ve cinayetlerin sebebi olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunun kalkması gerektiğini vurguladı.

Meydana gelen olumsuzluklar sebebiyle sadece ailelerin dağılmayacağını aynı zamanda ekonominin de çökeceğini söyleyen Çevik, "İstanbul Sözleşmesi, aynı zamanda eşcinsel evliliği de meşru gören bir sözleşmedir. Bu insanlığa karşı bir savaş, ülkemiz için de bir güvenlik sorunudur. İnsanlarımızın asgari ücretle evlenmesi çok zor. Evlilik teşvik edilmediği, ayrılıklar kolay hale geldiği için dağılan ailelerin çocukları uyuşturucu ve terör örgütlerine yem oluyorlar. Dağılan ailelerin velayet meselesinden dolayı çocuk istismarı oluyor." dedi.

"İstanbul sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun ülkemize ve ekonomimize karşı bir savaştır"

Çevik, "Buradan iş adamları derneği olarak, Türkiye’deki tüm esnaf, sanayici iş adamları ve iş kadınlarına sesleniyoruz! İstanbul Sözleşmesi, sadece ailemizi yok etmez aynı zamanda ekonomimizi de felç eder. 6284 Sayılı Kanun ile evden uzaklaştırılan babalar morali bozulup iş yerlerine de gidemedikleri için işleri de bozulmaktadır. Bu ülkemize, ekonomimize karşı bir savaştır. Bu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, kadına şiddeti önleme maskesiyle Türkiye’yi, ekonomiyi çökertme girişimidir. Bu savaşa dur deme zamanıdır. Buna da iş adamlarımız, esnaflarımız, akademisyenlerimiz, yazarlarımız başta dur desin ki, cinnet ve cinayetler önlensin. Son çıkan genelge ile de şiddet azalmamış bilakis artmıştır. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun şiddeti önleyememiştir. Yerli otomobil yapmak için nasıl mücadele ediyorsak aile yasalarımız da yerli ve milli olmalıdır." diye konuştu.

"TBMM, Macaristan gibi halkının isteğine kulak vererek aileyi yıkan yasaları kaldırmalı"

Sözleşmenin iptal edilmesi için hükümet ve tüm yetkililere çağrı yapan Çevik, şu ifadelere yer verdi:

"Recep Tayyip Erdoğan Bey, ‘İstanbul sözleşmesi nas değildir, feshedilebilir’ dedi. İstanbul Sözleşmesi’ni halkımız istemiyor, iptal edilsin! Diye talimat verdi ama ne Meclis ne milletvekilleri bu konuda hiçbir girişimde bulunmadı. Üstelik aileye sahip çıkan yazarlar, akademisyenler linç girişimine uğruyor. Buradan tüm Türkiye kamuoyuna sesleniyorum! Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Millet iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı Macaristan gibi halkının dediklerine kulak vererek aileyi yıkan yasaları kaldırmalı, sözleşmeyi de çöpe atmalıdır."

İLKHA


İş adamlarından ailelerin yıkımına neden olan İstanbul Sözleşmesi'ne tepki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler