İş bırakma eyleminde başörtüsü düşmanlığı

İş bırakma eyleminde başörtüsü düşmanlığı

Bursa'da çeşitli sendikalara üye öğretmenler, 1 günlük iş bırakma eylemi yaparak 'Başa örtü eteğe ölçü istemiyoruz' yazılı pankartlar taşıdılar.

BURSA – Bursa’da çeşitli sendikalara üye eğitimciler,  hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı yaptıkları eylemlerle protesto ettiler.

 

İş bırakma eyleminde protestocu öğretmenler ‘Zorunlu din derslerine hayır, Başa örtü eteğe ölçü istemiyoruz’ şeklinde pankartlar taşıdı.

 

1 günlük iş bırakma eylemi kapsamında Bursa’nın çeşitli yerlerinde toplanan ve merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Şehreküstü meydanına doğru yürüyen öğretmenler ,AK Parti hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı aleyhinde sloganlar attı.

 


Şehreküstü meydanında toplanan Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş şube başkanları  ve üyelerinden  oluşan  protestocu grup uzun süre halay çekti ve müdür atamalarına tepki gösteren ortak basın açıklaması yaptı.

 


Eylemcilerin   “Zorunlu din derslerine hayır”, “Başa örtü, eteğe ölçü istemiyoruz.” şeklinde  manevi değerler ile başörtüsü düşmanlığını  ifade eden  pankartları taşıması dikkat çekti. (Zeki Aras/Sezer Özer – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.