İş değil huzur istiyoruz

İş değil huzur istiyoruz

Üç aylara girilmesi münasebetiyle Diyarbakır’ın Silvan ilçesine giden HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Heyeti, Silvan esnafını ziyaret etti.

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun başkanlığındaki heyet, "özyönetim ilanları" ve çukur-barikat siyaseti sonrası yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olan Silvan esnafını ziyaret etti.

Esnafın üç aylarını ve önceki gün idrak edilen Ragaip Kandili'ni de tebrik eden Dursun, Üç aylar hürmetine İslam coğrafyasına barış, huzur ve mutluluk gelmesini temenni ettiklerini söyledi.

HÜDA PAR Gençlik Kolları heyetinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten esnaf, bölge olarak çok büyük bir mağduriyetin içerisinde olduklarını belirterek bu dönemde halk olarak ihtiyaç duydukların en önemli şeyin huzur olduğunu söyledi.

"İş değil Huzur istiyoruz" diyerek bölgedeki çatışmalara tepki gösteren esnaf sözlerine şöyle devam etti: "Âlemlerin Rabbi huzur ve barış versin. Hakkımızda ne hayırlı ise Allah (c.c) onu nasip etsin. Bu mübarek aylar memleketimiz için hayırlara vesile olsun, hepimizin bu gafletten uyanması için vesile olsun. Allah akan bu kanı durdursun." dedi.

İlçe merkezde yapılan esnaf ziyaretlerinin ardından, Silvan’ın Yolaç (Susa) köyüne giden heyet, burada 1992 yılında PKK tarafından camide katledilen 10 şehidinde aralarında bulunduğu 'Susa Şehitliği'ni ziyaret etti.

Gençlik Kolları heyeti, şehitlik ziyaretinden sonra Bağdere (Başnik) köyünü ziyaret ederek köy gençliğinin sorun ve sıkıntılarına kulak verdi, tavsiyelerini dinledi.

Heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.