İş Sağlığı ve Güvenliği semineri

İş Sağlığı ve Güvenliği semineri

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminerde, çalışanlar iş güvenliği konusunda bilgilendirildi.

BİTLİS - Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminere konuşmacı olarak MPM Eğitim Tanıtım Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Birbenli, Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü yetkilisi Mühendis Coşkun Demirci katıldı.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında bilgi veren Mustafa Birbenli, "İş sağlığı ve güvenliği, işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hatalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren ile işçinin birlikte etkili iletişim, eş güdüm ve katılımıyla yönetilebilecek bir yapıdır. İşyerinde bulunan herkesi kapsayan bir yaklaşım, kaza ve hastalıkları önleme çalışmalarında başarıyı doğrudan etkilemektedir'' dedi.

 

Seminerde konuşan Bitlis vali yardımcısı Akif Pektaş ise, "İş sağlığı ve güvenliği yasası ile mevzuat alanında, var olan iki boşluğu ortadan kaldırdık. Bizim için asıl olan hangi kanun yürürlükte olursa olsun çalışanlarımızın güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirmesine ve güvenli bir şekilde evlerinde rahat bir şekilde ekmek götürmesine katkı sağlamaktır'' ifadelerini kullandı.

 

Mühendis Coşkun Demirci de yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliğinin ilk kez müstakil bir kanunda ele alındığını belirterek, "Kamu ve özel sektör gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alındı. Kuralcı bir yaklaşım yerine önleyici yaklaşım esas alındı. İşyerleri, yapılan işin niteliğine göre tehlike sınıflarına ayrıldı. Birincisi çok tehlikeli a sınıfı uzman kapsamına, ikincisi tehlikeli b sınıfı uzman kapsamına, üçüncüsü az tehlikeli c sınıfı kapsamına alındı. Bütün işyerlerinde iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi gibi profesyoneller görev yapacak" dedi. (Menderes Beysülen - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.