İş vaadiyle dolandırıcılık yaptığı belirtilen şahıslar cezaevine gönderildi

İş vaadiyle dolandırıcılık yaptığı belirtilen şahıslar cezaevine gönderildi

​Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce para karşılığında iş vaadinde bulunan şüpheli şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde üç şahıs gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan şahıslarla ilgili açıklama yapan Valilik "KOM Şube Müdürlüğümüzce; kamu kurumlarında tanıdıklarının olduğu bahsiyle para karşılığında iş vaadinde bulunan üç şüpheliye yönelik çalışma yapılmış ve yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen bilgilerin;  Şüphelilerin kendilerini Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı çalışanı olarak tanıttıkları, şüphelilerin iş vaadinde bulunduğu kişilerden ortalama 10 bin ile 80 bin TL arasında değişen meblağlar talep ettikleri, şüphelilerin inandırıcılığı artırma adına iş vaadinde bulunduğu kişilerden nüfus cüzdanı, diploma, ikametgâh, adli sicil belgesi gibi dökümanlar istedikleri…" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında "İş vaadinde bulunan kişilerin işlerinin olmaması üzerine şüphelilere verdikleri paraları talep ettikleri, şüphelilerin bu durum karşısında ise 'İşiniz olmak üzere, Bakan imzasında' gibi söylemlerde bulunarak kişileri oyalama yoluna gittikleri, şüphelilerin Adıyaman’da 21 şahıs, Ağrı’da 1 şahıs, Bolu’da 2 şahıs, İzmir’de 1 şahıs, Kırıkkale’de 1 şahıs, Mersin’de 12 şahıs, Niğde’de 1 şahıs, Şanlıurfa’da 1 şahıs ve diğer illerden 8 şahıs olmak üzere toplam 46 şahsı para karşılığında iş vaadiyle dolandırdıkları ve bu yöntemlerle 1 buçuk milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir.  S.Ö, H.A, M.Z.A isimli şüpheliler 19 Nisan 2021 Pazartesi günü ikamet adreslerinde arama yapılarak gözaltına alınmışlardır. 21.04.2021 Çarşamba günü Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir." denildi.

Vatandaşlara uyarıda bulunulan açıklamada "İş bulma vaatleriyle sizden para isteyen insanlardan uzak durunuz. Hiç bir devlet görevlisi sizden para isteyerek 'Size iş bulacağım demez.' Bu gibi durumlarda 155 ihbar hattını arayınız." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler