İşadamının Tatvan'da yaptırdığı cami ve misafirhane hizmete açıldı

İşadamının Tatvan'da yaptırdığı cami ve misafirhane hizmete açıldı

Bitlisli İşadamı M. Zeki Peker ve abisi Hüsamettin Peker tarafından inşa edilen cami ve misafirhane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tatvan Devlet Hastanesi bahçesinde inşa edilen ve 40 kişilik misafirhanesi bulunan cami düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, cami ve misafirhanenin, kendi geleneklerine, kültürlerine, tarihte dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Ustaoğlu, "Büyük devletler, büyük milletler, tarihine, geçmişine, geleneğine, kültürüne sahip çıkmak zorundadır. İşte bu necip millet, hep tarihte olduğu gibi bugün de geçmişine sahip çıkarak, ilerlemiştir ve büyümüştür. Biraz sonra açılışını yapacağımız bu cami ve misafirhanemiz, bizim geleneklerimizde, kültürümüzde, tarihimizde dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinden birisidir."

Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Bizde Vakıf kültürü yüzyıllardır ecdadımızdan devraldığımız bir paylaşımcı ve dayanışmacı kültürdür. Öyle bir ecdat vardı ki, öyle bir tarihimiz var ki, bırakın vatandaşlara; kışın dağda aç kalan hayvanlar için Vakıflar kurmuş, eserler yapmış, böyle geçmişi büyük bir milletin mensubuyuz. Açılışını yapacağımız cami ve misafirhanemizde, ilimizin yetiştirdiği çıraklıktan iş adamlığına kadar adeta ilmik ilmik, nakış nakış alın terinin karşılığında geldiği, bugün de kendi doğduğu bu topraklara hizmet verme noktasında çok güzel bir eseri ilimize kazandırdı. Huzurlarınızda ben Zeki Peker ve ailenin tüm fertlerine teşekkür etmek istiyorum. Hepsinden Allah razı olsun."

Ustaoğlu, "Zaman zaman geceleri bu hastaneyi ziyarete geldiğimizde hasta yakınlarının banklarda, açık havalarda ise arabalarda yattıklarını görüyorduk. Bu 40 yataklı misafirhanede hasta yakınlarının barınma ve yiyecek ihtiyaçları herhangi bir bedel alınmadan karşılanacak. Bu şekilde sadakayı cariyenin en güzel örneği bu şekilde yerine getirilmiş oldu. Bu caminin ve misafirhanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

İşadamı M. Zeki Peker ise inşaat sektöründe bir amele, bir kalfa, bir usta ve bir müteahhit olarak onlarca büyük projelerin inşasında bulunduğunu, ancak inşaatçı olarak bugüne kadarki, en büyük, en anlamlı en önemli projesinin bu olduğunu söyledi.

Peker konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle bu caminin ve misafirhanenin inşasında bana destek olan abim Hüsamettin Peker’e, eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bu proje gönül ve manevi dünyamın en büyük projesi olmuştur. Bana böyle anlamlı ve güzel bir günü yaşatan rabbime sonsuz şükürler olsun. Bizleri kırmayarak buraya kadar gelen tüm misafirlerimize de teşekkür ediyor, tesisin Bitlislilere hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Programda ayrıca AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, İşadamı Ahmet Eren ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’da birer teşekkür konuşması yaptılar. Günün anısına Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, işadamı Zeki Peker’e tespih hediye ederken, İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur ve İl Müftüsü M. Faysal Geylani ise yaptıkları hizmetlerden dolayı bir teşekkür plaketi verdi.

Açılışa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Muş Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, BETAV Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Ahmet Eren, Belediye Başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, caminin açılışı ve Cuma Namazının ardından katılanlara öğlen yemeği ikramı ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.