İşçilerin DEDAŞ eylemi vatandaşı mağdur ediyor

İşçilerin DEDAŞ eylemi vatandaşı mağdur ediyor

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı bıktırdı. Kesintilere tepki gösteren vatandaşlar soruna çözüm istiyor.

MARDİN – Mardin’in Midyat ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı bıktırırken
ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş işçilerinin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemi yaptıklarından kaynaklandığı ifade ediliyor.

 

DEDAŞ işletme şefliğinde Arıza Bakım ve Onarım Birimi'nde görevli 25 işçinin 2 aydır maaş alamadıkları, bu yüzden elektrik arızalarının giderilmediği öğrenildi.

 

Midyat ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı bazı vatandaşlar Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan ana trafonun önüne gelerek tepkilerini gösterdi.

 

İlçede elektriklerin sık sık kesilmesinden şikayet eden vatandaşlardan Mehmet Ali Atasever: “İkinci sınıf vatandaş muamelesi görmek istemiyoruz. Yıllardır bu bölgede elektrik kesintisi sıkıntısı yaşıyoruz. Günde 10 defa elektrik gidiyor, elektronik cihazlarımız yanmış durumda. Biz bu durumdan şikâyetçiyiz. Bu duruma artık bir çözüm bulunsun. Bizim tepkimiz çalışanlara değildir. Onların maaşları yatırılmıyor.’’ Şeklinde tepkisini gösterdi.

 

"Çok önemli arızalar dışında zorunlu olmadıkça arızalara bakmayacağız"

DEDAŞ işçi sözcüsü Abdurrahim Yıldırım ise “2 aylık maaş ve mesai ücretlerin zamanında ödenmemesinden dolayı iş yavaşlatma başlattık. Çok önemli arızalar dışında zorunlu olmadıkça arızalara bakmayacağız. Jandarma, emniyet, sağlık ve yangın ihbarlarına müdahale edeceğiz. Ancak diğer olaylarda iş yavaşlattık. Sorunlarımız çözülünceye kadar eylemine devam gereceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

DEDAŞ şefi Kenan Polat ise enerji sıkıntısı olmadığını söyleyerek; arızalar giderildi, an itibari ile enerjisiz yer kalmadı. İş yavaşlatma olayının da çözülmesini bekliyoruz. Önceki taşeron firmanın işçilere ödemediği bir maaşları var, zaten firma değişti bu ayki maaşları en geç 2 gün içerisinde ödenecek.” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan, Mardin genelinde 270 Arıza Bakım ve Onarım Birimi işçisi iş yavaşlatma eylemine katıldığı öğrenildi. (Adnan Oğuz - İLKHA)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.