İşgal altındaki Kudüs'te seçmenler oy kullanabilecek

İşgal altındaki Kudüs'te seçmenler oy kullanabilecek

Merkez Seçim Kurulu Yürütme Müdürü Hişam Kehil, Filistinli grupların, bu ayda yapılan ikinci Kahire ulusal uzlaşı görüşmelerinde, öncekilerde olduğu gibi seçimlerin Kudüs’te de yapılmasının zorunlu olduğu konusunda bu defa da anlaştıklarını belirtti.

Kudüslülerin yaklaşan seçimlere katılmaları gerektiğine dair bir anlaşmanın olduğunu hatırlatan Kehil, yürütülen tüm çabaların bu bağlamda olduğunu vurguladı.

Kudüslülerin seçime katılma şeklinin 2006'dan önceki seçimlerle aynı olacağını belirten Kehil, Kurul'un işgal yasağı nedeniyle Kudüs'te kendine merkez açamadığını ancak her Kudüslüyü seçmen veya adaylık amacıyla kaydettiğini açıkladı.

Kehil, Kurul'un Kudüs'teki 6 postanede oy kullanacak olan Kudüslüleri kaydederken, geriye kalan Kudüslülerin aynı gün kaydolmak ve oy kullanmak için şehir çevresindeki 15 merkeze gidebileceğini ve bunun seçim sürecini etkilemeyeceğini belirtti.

Merkez Seçim Kurulu, 2021 Filistin seçimlerinde 118 bin Kudüslünün aday olma ve oy kullanma hakkına sahip olduğunu duyurmuştu.

Filistin Merkezi İstatistik Kurumu, 2020 yılı itibarıyla dünyadaki Filistinli nüfusunun Kudüs'te 417 bin olmak üzere toplamda 13,7 milyona yükseldiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.