İşgal basını: Netanyahu başkanlık koltuğunu kaptırmamak için bölgeyi felakete sürüklüyor

İşgal basını: Netanyahu başkanlık koltuğunu kaptırmamak için bölgeyi felakete sürüklüyor

Siyonist basından Kanal 12 televizyonu, 10 Mayıs’tan bu yana Gazze Şeridi’nden Askalan kentine 700 füze fırlatıldığını ve bu sayının 2014 yılındakiçatışmalarda Askalan’ın maruz kaldığı füze sayısının üç katı olduğunu belirtti.

Kanal 12 televizyonu, Covid-19 salgınından dolayı uzun zamandır ciddi ekonomik sorunlar yaşandığını, yaşanan son savaşla artık halkın dayanma gücü kalmadığını ve büyük bir krizin kapıda olduğunu belirtti.

Filistinli uzmanlar, siyasi muhalifler başta olmak üzere birçok kişinin, Netanyahu’yu tüm sorunların müsebbibi olarak gördüğünü aktaran Kanal 12, Netanyahu'nun, başkanlık koltuğunu başkalarına kaptırmamak için bütün ülkeyi felakete sürüklemekle suçladı.

Diğer taraftan işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne karadan, havadan ve denizden saldırıları devam ederken, Filistin direnişi de işgalcilere ait hedeflere misilleme saldırılarını sürdürüyor.

İşgal ordusunun savaşın başından bu yana düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 212’ye yükseldi. Şehitlerden 59’unun çocuk ve 35'inin kadın olduğu, yaralı sayısının ise 1400 civarında olduğu ifade edildi.

Siyonist işgalcilerin, ambargo altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları sürerken, dünyanın dört bir tarafından işgalcilerin saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.