İşgal ordusu "Gazze'ye girildi" açıklamasından geri adım attı

İşgal ordusu "Gazze'ye girildi" açıklamasından geri adım attı

İşgal ordusu, dün gece Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını ve askerlerin Gazze'ye girdiğini duyurmuştu. Daha sonra "Gazze'ye girildiği" şeklindeki açıklamasından geri adım atılarak, yalnızca "saldırının sürdüğünü" belirtmekle yetindi.

İşgal Ordusu Basın Sözcüsü Jonathan Conricust, yaptığı açıklamada, askerlerin saldırı başlattığı Gazze Şeridi'ne "girdiğini" de ifade etmişti. Siyonist rejimin saldırı tarihi olarak sözde kuruluş tarihi olan 14 Mayıs'ı seçmesi dikkat çekmişti.

Bir diğer İşgal Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee ise askerlerin Gazze Şeridi'ne girip girmediğini teyit edemeyeceğini belirterek, "Sadece Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan bir saldırı başlatıldığını söyleyebilirim." dedi. Adraee, daha önce Conricust'un yaptığı açıklamalar ile ilgili "tercüme hatası" olduğunu ileri sürdü. Adraee, "Jonathan'ın (Conricust) dediklerini ne yalanlıyorum ne teyit ediyorum ne de buna ilişkin bir yorum yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Bu durum, siyonist işgalcilerin psikolojik harp taktiği olarak değerlendirildi.

Siyonist basından Times of İsrail gazetesinde çıkan bir haberde, ordunun yabancı basını yanlış bilgilendirdiği belirtildi. Haberde Conricust'a "İsrail askerleri Gazze'ye girdi mi?" sorusu yöneltildiğinde buna "Evet" diye cevap verdiği kaydedildi.Conricust, ordusdan yapılan "Gazze'ye havadan ve karadan saldırıyoruz" şeklindeki yazılı açıklamasının ardından sorular üzerine bazı yabancı basın kuruluşlarına, "İsrail askerleri Gazze'ye girdi" demişti.

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi etrafına birliklerini konuşlandırmaya devam ettiği sırada siyonist işgalcilerin olası bir kara harekatı yapma girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Sözcü Ebu Ubeyde, yaptığı yazılı açıklamada, "Düşmanın Gazze'ye kara harekatı hevesine ilişkin bizler deriz ki, Gazze Şeridi'nin herhangi bölgesinden sızmaya çalışması, Allah'ın izniyle bize kendilerinden daha fazla öldürmemize ve daha fazla esir almamıza fırsat verecektir. Kendilerine ağır bir ders vermeye hazırız." demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler