İşgal rejimi Gazze'de 3 bin evi yaktı, 360 binden fazla konutu tamamen yıktı

İşgal rejimi Gazze'de 3 bin evi yaktı, 360 binden fazla konutu tamamen yıktı

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, işgal rejiminin Gazze'de 3 bin konutu ateşe vererek tamamen yaktığını, 360 binden fazla konutu da vahşi bombardıman sonucu yıktığını bildirdi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, Gazze'deki soykırımın 125. Gününe ilişkin çeşitli istatistiklerin yer aldığı bir açıklama yaptı.

Buna göre işgal ordusu 7 Ekim'den bu yana 2 bin 395 katliam gerçekleştirdi, 35 bin şehit oldu veya koyboldu.

Şu ana kadar 27 bin 840 şehidin naaşın hastanelere ulaşırken bunlardan 12 bin 150'si çocuklardan oluştu.

Saldırılarda şehit olanların 8 bin 300'ü kadın, 340'ı sağlık personeli, 46'sı sivil savunma personeli, 123'ü gazeteci oldu. İşgal saldırılarında 67 bin 317'den fazla kişi de yaralandı.

Halen yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 7 bin kişi enkaz altında ve ekipler, devam eden saldırılar ve yakıt yetersizliği nedeniyle onları kurtaramıyor.

Gazze Şeridi'nde yaklaşık 17 bin Filistinli çocuk, soykırım savaşının başlamasından bu yana ailelerinden tamamı veya bazıları olmadan hayata tutunuyor. Soykırım savaşında 12 bin 150 Filistinli çocuk şehit oldu.

Gazze'nin kuzeyinde vatandaşların tükettiği tahıl ve hayvan yemi de biterken bunun yanı sıra un ve pirincin tükenmesiyle kıtlık baş gösterebilir.

Hükümetin medya ofisi, tüm bu açlık, susuzluk ve saldırgan politikalar nedeniyle 400 bin insanın ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, bu durumdan işgalin yanı sıra ABD'nin de sorumlu olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca ofise göre işgalciler, 2 binden fazla mezar açma suçunu işledi, Gazze Şeridi'ndeki şehirlerde 13 mezarlığı yıktı, bu mezarlıklarda 300'den fazla naaş çaldı, ayrıca onlarca cesedi de yok etti. İşgalciler bazı naaşlardan hayati organları da çaldı ve bazı naaşları daha sonra teslim etti.

2 milyon yerinden edilmiş insan hâlâ Gazze Şeridi'nin tüm şehirlerendeki yüzlerce resmi ve sivil toplum barınma merkezinde çok büyük zorluklar altında yaşıyor.

Yerinden edilenler yiyecek, su ve ilaç bulamıyor ve yerinden edilmenin zorlu koşulları ve uluslararası kuruluşların mültecilere ve yerinden edilmiş kişilere tahsis ettiği hizmetlerin yokluğu nedeniyle 700 binden fazlası bulaşıcı hastalıklara yakalandı.

Bu acımasız savaşta işgal ordusu 3 bin konutu ateşe vererek tamamen yaktı. Maliyeti on milyonlarca doları aşan 360 binden fazla konutu tamamen yıktı. İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ne 66 bin tondan fazla patlayıcı attığı.

İşgalin 395 okul, üniversite ve eğitim kurumu, 447 cami ve 3 kiliseyi de yok etti. Savaş sırasında 83 hastane ve sağlık ocağı tamamen hizmet dışı kaldı. İşgal, 150 sağlık kuruluşunu hedef aldı ve çalışmalarını engelledi, 122 ambulans hedef alındı. İşgal, 200 arkeolojik ve tarihi miras alanını da yok etti.

İşgal ordusu Filistin halkının elinden 130 milyon şekelin üzerinde para, altın ve mücevher çaldı.

Bütün bu felaketler kapsamında Gazze Şeridi'ndeki doğrudan kayıplar 15 milyar doları aşarken dolaylı kayıplar bunun çok daha fazlasını oluşturuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.