İşgal rejimi Gazze'de 55 bini aşkın konutu tamamen yıktı

İşgal rejimi Gazze'de 55 bini aşkın konutu tamamen yıktı

siyonist işgal rejimi, Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'den bu yana havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü yoğun saldırılarında 55 bin konutu tamamen yıkarken, on binlerce konut ise kısmen hasar gördü.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin 2 buçuk ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarında can ve mal kaybına ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı.

Açıklamaya göre, Gazze kentinin doğusunda toplama kampı kuran işgal rejimi, onlarca Filistinliyi burada kazdıkları büyük çukurlara atarak üzerlerine ateş açtı.

İşgal rejimi, Gazze'nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi'ne gitmekte olan ve beyaz bayraklar taşıyan hamile kadınlara yakın mesafeden ateş açtı, şehid olan kadınların üzerine iş makineleriyle toprak yığdı.

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarında en az 8 bin 200'ü çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere 20 bin 258 kişi şehid edilirken, 53 bin 688 kişi de yaralandı. Şehidlerin arasında 310 sağlık çalışanı, 35 sivil savunma personeli ve 100 gazeteci bulunuyor.

İşgal rejimi, şu ana kadar en az 101'i doktor ve sağlık personeli, 8'i gazeteci olmak üzere 2 bin 600 kişiyi alıkoydu. Bunlar arasında Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ahmed el-Kahlut ve El-Avde Hastanesi Müdürü Ahmed el-Muhenna yer aldı.

İşgal rejiminin saldırılarında Gazze Şeridi'nde 55 bin konut tamamen, 258 bin konut kısmen yıkıldı. Bombardımanlarda, 200 cami kısmen zarar gördü, 115'i tamamen yıkıldı, 126 hükûmet binası önemli ölçüde zarar gördü. 23 hastane ve 53 sağlık merkezi tümüyle hizmet dışı kaldı, 92 okul ve üniversite tamamen, 285 eğitim kurumu ise kısmen yıkıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.