İşgal rejimi Mescid-i Aksa'yı yakmaya devam ediyor

İşgal rejimi Mescid-i Aksa'yı yakmaya devam ediyor

Kudüs Vakıfları Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, Mescid-i Aksa'da işgalcilerin yangınlarının devam ettiğini ve 50 yılı aşkın bir süredir sönmediğini söyledi.

Bukeyrat, Kudüslülerin Yahudileştirme planlarına ve komplolara karşı direnişlerinin desteklenmesi çağrısında bulundu.

Bukeyrat, işgalcilerin Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'daki yangınlarının çeşitli olduğunu ifade ederek, Mescid-i Aksa'nın altındaki kazı çalışmalarının ve etrafındaki Yahudi işgal faaliyetlerinin sürdüğünü, Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa baskınlarının devam ettiğini bildirdi.

İşgalcilerin Kurban Bayramı gecesi Mescid-i Aksa'dan 3 ay uzaklaştırma cezası verdiği Bukeyrat, işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin son dönemde artış gösterdiğini ve çeşitlendiğini söyledi.

Buketrat, Mescid-i Aksa'nın 50 yıl önce yakılmasına tepki göstermeyen Arap ülkelerinin bugün de ihlaller karşısında sessiz kaldığını söyleyerek eleştirdi.

İşgalcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlallerinin Filistin halkının direnişi sayesinde çok fazla sürmeyeceğini belirten Bukeyrat, Kudüslülerin 50 yıl önceki yangına elleriyle müdahale ettiklerini hatırlatarak, her türlü engeli aşabileceklerini ispat ettiklerini ifade etti.

Mescid-i Aksa'da geçmişte neler oldu?

Denis Ruhan isimli fanatik Yahudi 21 Ağustos 1969'da El-Ğavanime Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girerek El-Kıbli Mescidi'ni kundaklamıştı.

Mescid-i Aksa'nın güney kesimindeki namazgâhın doğu bölümünde kundaklama sonucu çıkan yangında çatı, halılar, nadir süslemeler, mushaflar ve Salahaddin El-Eyyubi'nin Halep'ten getirttiği tarihi minber yanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.