İşgal rejimi patlayıcı ve yıkıcı GBU-31 ve 39 kanatlı bomba kullanıyor

İşgal rejimi patlayıcı ve yıkıcı GBU-31 ve 39 kanatlı bomba kullanıyor

Terörist işgal rejimi, havadan, karada ve denizden yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze'de patlayıcı ve yıkıcı olan GBU-31 ve 39 kanatlı bomba kullanıyor.

Atılan füzeler nedeniyle Gazze'nin birçok bölgesinde elektrikler kesildi. İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında, hükümet binalarını, sokakları, sivil binaları ve mahalleleri hedef aldı.

GBU-31 kanatlı silah

Kuyruk bölümünde bulunan INS/GPS sistemleri sayesinde uçaktan bırakıldıktan sonra hedefin belirlenen koordinatına doğru uçuşunu bağımsız olarak gerçekleştiren sistemdir. Pilota, yoğun bulutlu ve sisli/dumanlı ortamlarda, düşman hava savunma sistemlerinin etkili menziline girmeden, güvenli bir mesafeden taarruz edebilme kabiliyeti kazandıran müşterek doğrudan taarruz mühimmatı JDAM, halen mevcut serbest düşüşlü mühimmatları, hedefi büyük bir doğrulukla güdümleyerek birer akıllı mühimmat haline getirmektedir. Bu işlem kuyruk bölümleri içine yerleştirilen Atalet Seyrüsefer Sistemi (INS) ve Küresel Mevki Tespit Sistemi (GPS) sayesinde başarılmaktadır. Kalkış öncesinde uçak bilgisayarına yüklenen hedefin koordinatları gerek görüldüğü zaman uçuş mürettebatı tarafından hedefe doğru bırakılmadan kısa bir süre önce manuel olarak değiştirilebilmektedir. Eğer uçak hedefleme podu taşıyor ise podun elde ettiği koordinat bilgileri otomatik olarak uçak bilgisayarına oradan da JDAM'a yüklenebilmektedir. Çok alçak ve çok yüksek irtifalardan bırakılabilen JDAM, pilota tek geçişte bir hedefe birden fazla mühimmatla taarruz kabiliyeti sağlar. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.