İşgal rejiminin Filistinlileri alıkoymaları intikam amaçlı

İşgal rejiminin Filistinlileri alıkoymaları intikam amaçlı

Filistinli esirler konusunda uzman olan Abdunnasır Feravine, işgalci siyonistlerin, Filistin topraklarının işgalinden bu yana siyasi alıkoymaları, intikam amaçlı kullandığını söyledi.

Feravine, yaptığı açıklamada, Oslo Anlaşması'na rağmen işgalcilerin Filistinlileri alıkoymaya devam ettiğini belirtti.

Filistin Yönetimi ve işgal rejimi arasında 13 Eylül 1993'te Oslo Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana 120 binden fazla Filistinlinin alıkonulduğunu açıklayan Feravine, 1993-2000 arası gerileyen alıkoyma sayısının 2000 yılındaki Aksa İntifadası sırasında yeniden yükseldiğini ifade etti.

Feravine, alıkoymaların, toplumun bir kesimiyle sınırlı olmadığını, bilakis Filistin toplumunun her kesimini ve tüm Filistin kentlerini kapsadığını açıkladı.

Filistinli aktivist, işgalcilerin Oslo Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana yaklaşık 2 bin kadını ve genç kızı, 17 bin 500 civarında çocuğu alıkoyduğunu bildirdi.

Siyonist işgalcilerin, Filistin Parlamentosu üyelerinin yarıdan fazlasını ve bazı bakanları alıkoyduğunu kaydeden Feravine, yüzlerce akademisyen, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de işgalcilerce alıkonulduğuna dikkat çekti.

Feravine, işgal rejimi tarafından alıkonulanların işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldıklarını bildirerek, Oslo Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana 107 esirin şehid düştüğünü söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler