İşgal zindanlarında 41 yıllık esaretin adı Nael el Barghouti

İşgal zindanlarında 41 yıllık esaretin adı Nael el Barghouti

​Filistinli Nael El-Barghouti, işgalci siyonist rejim zindanlarında en uzun süre esaret altında kalan esir olarak kayıtlara geçti.

Filistinli Esir Kulübünden yapılan açıklamada, Nael El-Barghouti'in 41 yıldır işgal zindanlarında olduğu belirtildi.

Açıklamada, ilk olarak 1978 yılında 19 yaşındayken tutuklanan Nael El-Barghouti’nin, HAMAS hareketi ile işgalci siyonist rejim arasında varılan “esir takası” anlaşması kapsamında 2011’de serbest bırakıldığın ancak 20 Haziran 2014’te işgal güçleri tarafından yeniden tutuklandığı hatırlatıldı.

El-Barghouti’nin 10 yıl işgal zindanlarında kalan eşi İman Nafi de Biri Seba Hapishanesine yaptığı son ziyaretinde kocasına, “iddia ettikleri gibi özgür bir dünya olsaydı 41 yıl esaret altında kalmazdın.” diyerek siyonist zulmü anlattı.

El-Barghouti'nin 41 yıllık esaretine dikkat çeken Filistinli aktivistler ve kurumlar, uluslararası insan hakları kuruluşlarına, Filistinli esirlerin maruz kaldıkları ihlallerin son bulması ve serbest bırakılmaları için harekete geçme çağrısında bulundu.

İlk kez 1978'de esir alındı

23 Ekim 1957’de Ramallah’ın Kuber beldesinde dünyaya gelen Nael El-Barghouti, ilk kez 1978’de işgalciler tarafından alıkonulup hakkında müebbet ve 18 yıl hapis cezası kararı verilmişti.

Hapishanelerde geçirdiği 34 yıl boyunca, müzakereler çerçevesinde gerçekleşen çok sayıda takas anlaşmasına rağmen, işgal yetkilileri onu serbest bırakmayı sürekli reddetti.

2011 yılında serbest kaldığında El-Barghouti, 10 yıl esir kaldıktan sonra serbest kalan İman Nafi ile evlendi.

2018'de yeğeni Salih Barghouthi, silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla işgalciler tarafından katledildi. Bir diğer yeğeni Omar ise işgalciler tarafından tutuklandı. 

El-Barghouti 41 yıllık esaret süresi boyunca ebeveynlerini kaybetti, cenaze törenlerine dahi katılmasına izin verilmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.