İşgal zindanlarındaki 30 esir daha özgür oldu

İşgal zindanlarındaki 30 esir daha özgür oldu

Filistinli direniş gruplarının ellerindeki esirlere karşılık bu akşam 15'i kadın ve 15'i çocuk olmak üzere 30 Filistinli esir işgal zindanlarından özgürlüğüne kavuştu.

Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, Gazze'de halkın da tanık olduğu bir ortamda beşinci esir grubunu bu akşam teslim etti.

Buna karşılık kadın ve 15'i çocuk olmak üzere 30 Filistinli esirde işgal altındaki Beytunya'da bulunan Ofer zindanından çıkarılarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edildi.

Kızılhaç, Filistinli esirleri otobüslerle Ramallah'a ve Kudüs'e götürerek serbest bıraktı.

Yüzlerce Filistinli, Ramallah kentinde serbest bırakılan esirleri karşılamak için toplandı. Esirler için sloganlar atan halk, direnişe desteklerini bildirdi.

Bu arada sabah erken saatlerde işgal polisi, serbest bırakılmadan önce bazı Kudüslü tutukluların ailelerinin evlerine baskın düzenledi ve onları herhangi bir kutlama veya toplantı düzenlememeleri konusunda uyardı.

Yerel kaynaklar, işgal kuvvetlerinin işgal altındaki Kudüs'ün Silwan, Al-Issawiya ve Al-Tur kasabalarında serbest bırakılan çok sayıda esirin evine baskın düzenlediğini bildirdi.

Öte yandan işgal kuvvetlerinin, Ramallah'ın batısındaki Beytunya kasabasında vatandaşların arazisi üzerine kurulan "Ofer" hapishanesinin yakınındaki mahallelere düzenlediği baskında, bir genç yaralandı, onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.