İşgal zindanlarındaki kadın esirlerin çocuklarıyla görüşmelerine izin verilmiyor

İşgal zindanlarındaki kadın esirlerin çocuklarıyla görüşmelerine izin verilmiyor

Filistinli esir anneler, Corona virüsünün yayılmasından dolayı çocukları için büyük endişe taşıyor.

Filistin Esirleri Araştırmaları Merkezi, 21 Mart'ın Arap ülkelerinde Anneler Günü olarak kutlanması münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, Filistinli esir annelerin, bu yıl anneler gününü oldukça zor şartlarda karşıladıklarını dile getirdi. Corona virüsü salgınının yayılması sebebiyle işgal zindanlarındaki esir annelerin sıkıntılarının da çok daha arttığına dikkat çekti.

Söz konusu insan hakları kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, Corona virüsünün yayılması korkusuyla ziyaretlerin durdurulmasının esir annelerin sıkıntılarını daha da artırdığını çünkü onların aileleriyle irtibatlarını sürdürmelerinin ve onlar hakkında kendilerini rahatlatacak bilgiler elde etmelerinin tek yolunun bu ziyaretler olduğunu dile getirdi. Açıklamada işgal rejiminin ziyaretlere alternatif olarak telefon görüşmeleri sağlanmasına da imkân vermediğine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamaya göre işgal zindanlarında 43 Filistinli esir kadın bulunuyor ve bunların 19'u anne. Bu esir annelerden bazıları çocuklarını henüz birkaç aylıkken, daha emzirme döneminde bırakmak zorunda kalmış durumda.

Esir anneler çocukları konusunda taşıdıkları endişe ve üzüntüden dolayı çok büyük psikolojik sıkıntı yaşıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.