İşgalci siyonist rejim taraftarlarını İran'ın olası eylemlerine karşı uyardı

İşgalci siyonist rejim taraftarlarını İran'ın olası eylemlerine karşı uyardı

​İşgalci siyonist rejim tarafından yapıldığı belirtilen Fahrizade suikastının ardından işgal yetkilileri, aralarında Türkiye'nin de olduğu çeşitli ülkelerdeki taraftarlarına güvenlik uyarısında bulundu.

İşgalci siyonist rejimin sözde "Başbakanlık Sözcüsü" Ofir Gendelman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, taraftarlarını uyardı.

Gendelman, "Terörle Mücadele Kurumu, İran'ın son tehditleri ve çeşitli ülkelerde terörist operasyonlar yürütmeye dahil olması ışığında, Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Orta Doğu ile Afrika ülkeleri gibi İran'a yakın ülkelerdeki israil çıkarlarının hedef alınma ihtimaline karşı uyarıyor." ifadelerini kullandı.

Gendelman ayrıca DAİŞ ve benzeri örgütlerin de işgalci Siyonistleri, sinagogları, restoranları ve müzeleri hedef alabileceği konusunda uyardı.

İran Savunma Bakanlığı'na Bağlı Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade, 27 Kasım günü aracına yapılan saldırıda korumaları ile saldırganlar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İranlı yetkililer, saldırının ardından yaptıkları açıklamada, suikastın arkasında işgalci siyonist rejimin olduğuna dikkat çekmişti.

Fahrizade, geçen yıl da saldırıya uğramış ancak sağ olarak kurtulmuştu.

Siyonist rejimin sözde başbakanı Benjamin Netanyahu 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, Fahrizade’nin İran nükleer silah programının başındaki kişi olduğunu iddia ederek hedef göstermişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler