İşgalci siyonistler ekonomiyi de vuruyor

İşgalci siyonistler ekonomiyi de vuruyor

İşgalci terör çetesinin, Batı Yaka'da Filistin kentleri ve köyleri arasındaki serbest dolaşımı kısıtlamak için kurduğu barikat ve kontrol noktalarında Filistinlilerin her yıl toplam 60 milyon saat vakit kaybettikleri bildirildi.

Uygulamalı Araştırmalar Enstitüsü (ERİC)'in konuyla ilgili hazırladığı raporda, Filistinlilerin barikatlarda ve kontrol noktalarında kaybettikleri vaktin maddi karşılığının yıllık yaklaşık 270 milyon dolar değerinde olduğu kaydedildi.

Raporda, Filistinlilerin Batı Yaka'daki barikat ve kontrol noktalarında bekledikleri sürede yıllık 135 milyon dolar değerinde 80 milyon litre yakıt harcadıkları belirtildi.

Raporda ayrıca Filistinlilerin işgal güçleri tarafından kurulan barikatlarda ve kontrol noktalarında bekledikleri sürede harcadıkları yakıtın yıllık 196 bin ton daha fazla karbondioksit salınımına yol açtığı da ifade edildi.

Uygulamalı Araştırmalar Enstitüsü, raporla ilgili araştırmanın, Filistinlilere ait otobüs, minibüs, taksi ve hususi araçlara 70 GPS cihazı yerleştirilerek yapıldığını açıkladı.

Araçların GPS cihazlarıyla takip edildiğini kaydeden Uygulamalı Araştırmalar Enstitüsü, verilerin geçen yıl Ocak ayı başından Temmuz 2018'in sonuna kadar toplandığını bildirdi.

Uygulamalı Araştırmalar Enstitüsü, sahada görev yapan araştırmacıların da her bir kontrol noktasından sabah 6'dan akşam 6'ya kadar kaç aracın kontrol noktasından geçtiğini de kaydettiklerini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.