İşgalci siyonistler Kudüs'te Filistinlilere ait 20 binayı yıktı

İşgalci siyonistler Kudüs'te Filistinlilere ait 20 binayı yıktı

Vadi Hilva Bilgi Merkezi'nin verilerine göre, geçen Temmuz ayı içinde işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait 20 bina ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Raporda, işgal yönetiminin temmuz ayı içinde Kudüs'te gerçekleştirdiği haksızlıklar ve ihlaller hakkında bilgi verildi. Bu rapora göre işgal yönetimi bu süre içinde 14 Filistinliye Mescidi Aksa'dan veya işgal altındaki Kudüs'ten uzaklaştırma cezası verdi. 

Rapora göre yıkılan binalardan dört tanesi sahiplerinin elleriyle yıktırıldı. Yıkılan binaların 11 tanesinin ev, iki tanesinin ticari bina, iki tanesinin koyun ağılı, bir tanesinin tarım arazisi binası, üç tanesinin depo olduğu belirtildi. Yıkılan binaların büyük çoğunluğunun Cebelu'l-Mukebbir mıntıkasında olduğu belirtildi. 

İşgal belediyesi Filistinlilerin Kudüs'te yeni bina inşa etmelerini çok zorlaştırıyor, ruhsat için çok büyük miktarlarda ücretler istiyor ve bu ücretler ödense bile çoğu zaman yine de ruhsat vermiyor. Kudüs'te bu politika yıllardan beri uygulanıyor. 

Bu arada işgal yönetimi Kudüs'ün banliyösünde bulunan El-İseviyye köyünde onlarca dönüm arazinin "işgalcilere ait" olduğu iddiasıyla boşaltılması için tebligatta bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.