İşgalci siyonistler temmuz ayında 420 Filistinliyi alıkoydu

İşgalci siyonistler temmuz ayında 420 Filistinliyi alıkoydu

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgalci siyonistlerin temmuz ayında 10'u kadın, biri milletvekili ve 62'si çocuk olmak üzere 420 Filistinliyi alıkoyduğunu açıkladı.

Merkez sözcüsü Riyad El-Eşkar, 1 Ağustos 2019 Perşembe günü konuyla ilgili yaptığı aylık basın açıklamasında, işgalci siyonistlerin geçen ay 14 Gazzeliyi alıkoyduğunu ve 4'ünün avlanırken alıkonulan balıkçılar olduğunu söyledi.

El-Eşkar, temmuz ayında Filistinli 10 gencin ve çocuğun da Gazze Şeridi sınırını geçtiği gerekçesiyle alıkonulduğunu ifade etti.

İşgalci siyonistlerin geçen ay 63 yaşındaki El-Halil Milletvekili Azzam Numan Selheb'i yeniden alıkoyduğunu kaydeden El-Eşkar, Filistinli milletvekilinin daha önce 6 kez alıkonulduğunu ve işgal rejimi zindanlarında toplam 8 yıldan fazla esir tutulduğunu da bildirdi.

İşgalci siyonistlerin Filistinli çocuklara yönelik baskılarını ve ihlallerini geçen ay da sürdürdüğünü kaydeden El-Eşkar, 62 çocuğun alıkonulduğunu ve alıkonulanlar arasında 7 yaşındaki Muhammed Mazin Şuveyki'nin de olduğunu ifade etti.

El-Eşkar, işgalci siyonistlerin geçen ay benzeri görülmemiş bir ihlale imza atarak 4 yaşındaki Muhammed Rebii Alyan ve 6 yaşındaki Kays Firas Ubeyde'yi işgal polisine taş attıkları iddiasıyla ifade vermeye çağırdığını da belirtti.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü, Beytlahim'e bağlı Beyt Feccar beldesi sakinlerinden 31 yaşındaki esir Nassar Macid Tagatıga'nın geçen ay şehit olmasıyla işgal zindanlarında şehit olan Filistinli esir sayısının 220'ye yükseldiğini hatırlattı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.