İşgalci siyonistlerin soykırımında 19 bin 667 Filistinli şehit oldu

İşgalci siyonistlerin soykırımında 19 bin 667 Filistinli şehit oldu

Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olanların sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 19 bin 667'ye, yaralıların sayısı ise 52 bin 586'ya yükseldi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, son saatlerde siyonist rejimin 17 katliam işlediğini; hastanelere 214 şehit ve 300 yaralanın geldiğini bildirdi. El Kudra, halen çok sayıda kurbanın enkaz altında ve sokaklarda olduğunu kaydetti.

El Kudra, 7 Ekim'den bu yana işgal saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 19 bin 667'ye, yaralıların sayısının ise 52 bin 586'ya yükseldiğini ifade etti.

İşgalin, hastaneleri tahrip ederek ve personelini esir alarak kuzey Gazze'deki sağlık sistemini kasıtlı olarak ortadan kaldırdığını belirten El Kudra, bu durumun 800 bin kişinin canına kast etmek anlamına geldiğini söyledi.

İşgalcilerin halen Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin 3 yöneticisini esir tuttuğunu belirten El Kudra, işgalcileri bu sabah da El Avde Hastanesi'ni baskın düzenleyerek hastaneyi adete kışlaya çevirdiğini; onlarca sağlık personeli, hasta ve yerinden edilmiş kişinin alıkonulduğunu kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.