İşgalci Yahudi yerleşimciler Yusuf Türbesine saldırdı

İşgalci Yahudi yerleşimciler Yusuf Türbesine saldırdı

​Yahudi yerleşimciler, Siyonist işgal askerleri eşliğinde Talmudîk ayinlerini yapma bahanesiyle Nablus'un doğusunda yer alan Balata bölgesindeki Yusuf Kabri'ne baskın düzenledi.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusuna ait askeri araç ve buldozerler, Beyt Furik kontrol noktasından şehre girip Nablus'a baskın düzenledi ve Filistinli gençlerin yaktığı lastiklerle kapattığı Amman Caddesi'ne doğru yöneldi.

Bir yandan Yusuf Türbesi'nin olduğu bölgeye dağılan işgalci Siyonistler, taş atarak baskına tepki gösteren Filistinli gençlere yönelik ateş açıp göz yaşartıcı gaz bombaları kullanırken, diğer yandan, Siyonist işgal rejimi askerlerinin yoğun önlemleri altında Yahudi yerleşimciler, onlarca otobüsle Yusuf Türbesi'nin alanına giriş yaptı.

Bunun üzerine Yusuf Kabri'ne baskın düzenleyen yaklaşık 1200 işgalci Yahudi yerleşimci ve onlara eşlik eden Siyonist işgal askerleri ile Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 

İşgalci Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan Yusuf Türbesi'nin, Hz. Yusuf'un kabri olduğuna inanıyor.

İşgalci Yahudiler, bu mezarlığın Yakup peygamberin oğlu Yusuf peygambere (Aleyhimesselam) ait olduğunu ve kemiklerinin Mısır'dan getirilerek Nablus Şehri'nin doğusuna bağlı o mekana defn edildiğini iddia etmektedir.

Ancak birçok arkeolog söz konusu kabrin birkaç asır geçmişi olduğunu, bu inancın doğru olamayacağını ve kabrin Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslümana ait olduğunu belirtiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.