İşgalciler bir ayda 450 Filistinliyi alıkoydu

İşgalciler bir ayda 450 Filistinliyi alıkoydu

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi'nin yayınladığı verilere göre, işgal çeteleri ağustos ayında Filistinlilerden 450 kişiyi alıkoydu.

Merkez, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal çetelerinin geçen ay 69 çocuğu, 13 kadın ve genç kızı alıkoyduğunu söyledi.

İşgalci siyonistlerin geçen ay Gazze Şeridi'nden 10 kişiyi alıkoyduğu ifade edilen bildiride, alıkonulanlardan birinin balıkçı, 8'inin sınır ihlali yaptığı iddiasıyla alıkonulan gençler ve çocuklar olduğu, bir kişinin de Beyt Hanun Kapısı'nda alıkonulduğu kaydedildi.

Raporda, işgalcilerin ağustos ayında Ramallah ve El-Halil'de iki kameramanı ve engelli bir kişiyi alıkonulduğu bildirildi.

Raporda ayrıca, işgalcilerin geçen ay Filistinli esirler için 76 idari hapis cezası kararı çıkardığı, söz konusu kararlardan 21'inin ilk kez verildiği, 55'inin ise idari hapis cezalarını uzatma kararı olduğu, cezaların 2 ila 6 ay arasında değiştiği belirtildi.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal zindanlarında 8 esirin açlık grevini sürdürdüğünü ve hasta esirlerden üçünün sağlık durumunun da geçen ay tehlikeli bir şekilde kötüleştiğini açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.