İşgalciler ekim ayında Kudüs'te 190 kişiyi alıkoydu

İşgalciler ekim ayında Kudüs'te 190 kişiyi alıkoydu

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgalci Siyonist çeteler, ekim ayında Kudüs'te 190 kişiyi alıkoydu.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal çetelerinin ekim ayı boyunca Kudüs vilayetinde 190 Filistinliyi alıkoyduğunu belirledi.

Merkez, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Kudüs vilayetindeki alıkoyma sayısının genelde Batı Yaka'daki diğer vilayetlerdeki alıkoyma sayısından daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Bildiride, işgalcilerin kutsal mekanlarını korumaktan ve Mescid-i Aksa'yı savunmaktan kaçınmaları için Kudüslüleri kasıtlı olarak hedef aldığı ifade edildi.

İşgalciler Kudüslü kadınları ve özellikle de Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutanları hedef almaya devam ettiği kaydedilen bildiride, geçen ay Kudüs'te Ayide Saydavi, Madlin İsa ve Henadi El-Halevani başta olmak üzere 12 kadın aktivistin alıkonulduğu belirtildi.

Siyonist çeteler 44 çocuğu alıkoydu

Bildiride, Kudüs'teki toplam alıkonulmaların yüzde 22'sini çocukların oluşturduğu, ekim ayında Kudüs'te 44 çocuğun alıkonulduğu ve 5'inin yaşlarının henüz 12'yi geçmediği açıklandı.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgalci siyonistlerin geçen ay Kudüs'ün Eski Belde semtindeki Hıtta Kapısı bölgesinde Filistinli bir çocuğu bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açarak ağır yaraladığını ve daha sonra alıkoyduğunu söyledi.

Bu arada, işgal rejimi mahkemelerinin de ekim ayında Filistinliler hakkında 33 kez Mescid-i Aksa'dan ve Eski Belde semtinden uzaklaştırma kararı verdiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.