İşgalciler, El-Arakib köyünü 170. kez yıktı

İşgalciler, El-Arakib köyünü 170. kez yıktı

İşgalci siyonistler, En-Nakab bölgesinde bulunan ve işgal rejiminin resmen tanımadığı El-Arakib köyündeki çadırları ve barakaları 170. kez yıktı.

En-Nakab bölgesinde bulunan ve işgal rejiminin resmen tanımadığı El-Arakib köyündeki çadırlar ve barakalar, siyonist işgalciler tarafından 170. kez yıkıldı. İşgal rejimi bu köyün yerli ahalisini göçe ve kendi köylerini tamamen boşaltmaya zorluyor. 

El-Arakib'i Savunma Halk Komitesi'nin Başkanı Ahmed Halil Et-Turi, yaptığı açıklamada, siyonistlerin ihtilaflı bölgenin kapsama alanını genişletme ve köy ahalisini adeta suçlular ilan ederek bölgeden göçe zorlama niyetlerinin olduğunu belirtti. 

Et-Turi, kendilerini göçe zorlamayı amaçlayan bu çabaların onların topraklarında kalma konusundaki kararlılıklarını değiştiremeyeceğini dile getirdi. 

İşgal rejimi bu köyü resmen tanımadığını iddia ederek köy ahalisini sürgün etmeye çalışıyor ve bunun içinde köy ahalisinin evlerini yenilemeleri durumunda çok geçmeden gelip yıkıyor. Bundan önceki yıkım işlemi de 21 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler