İşgalciler Selfit'te bir Filistini genci yaraladıktan sonra alıkoydu

İşgalciler Selfit'te bir Filistini genci yaraladıktan sonra alıkoydu

Siyonist işgalciler, Selfit'in kuzeyinde Ariel yahudi yerleşim merkezi kavşağında bıçaklı eyleme hazırlandığı gerekçesiyle bir Filistinli genci yaraladıktan sonra alıkoydu.

İşgal medyasında yer alan habere göre, Ariel yahudi yerleşim merkezi kavşağında Filistinli bir genç siyonist işgalcilere ait bir noktaya yanaştıktan sonra bıçak çıkarıp işgalci askerleri bıçaklamaya kalkıştı. Ancak başarılı olamadı ve kaçmaya kalkıştı. Bunun üzerine işgalci askerler peşine düşerek üzerine ateş ettiler ve yaraladıktan sonra alıkoydular.

Siyonist işgal rejiminin acil yardım teşkilatı niteliği taşıyan Kızıl Davut Yıldızı teşkilatı tarafından da benzer bir açıklama yapılarak Ariel yahudi yerleşim merkezi kavşağında Filistinli bir gencin işgalci askerleri bıçaklamaya kalkıştığı ancak askerlerden herhangi bir yaralanan olmadığı iddia edildi.

Ariel yahudi yerleşim merkezi Selfit, İskaka, Meredde ve Kefel Haris beldelerinin toprakları üzerine Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle, 1978'de, tam Mısır'la siyonist işgal rejimi arasındaki ittifak anlaşması olan Camp David Anlaşması öncesinde kurulmuş bir yerleşim merkezi.

İlk kurulduğunda 500 dönüm arazi gasp edilmişti. Daha sonra yeni arazilerin gasp edilerek bu yerleşim merkezine dahil edilmesi suretiyle alanı 17 bin dönüme, nüfusu da 22 bine çıkarıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.