İşgalcilerden Şeyh Raid Salah hakkında siyasi karar

İşgalcilerden Şeyh Raid Salah hakkında siyasi karar

İşgal mahkemeleri, Şeyh Raid Salah'ı "Tahrikte Bulunmak" ve "Yasak Örgüte Yardım" bahaneleriyle mahkum etti.

İşgal rejimi mahkemesi, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami hareketin lideri Şeyh Raid Salah'ı tahrikte bulunmakla ve işgalcilere göre yasaklı olan bir harekete yardım etmekle suçladı.

Şeyh Raid Salah bugün sabahın erken saatlerinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki muhtelif siyasi hareketlerin ileri gelenleriyle birlikte işgal mahkemesine gitti. Raid Salah'a destek veren onlarca kişi de desteklerini ifade etmek için işgal mahkemesi önünde toplandı.

Avukat Halid Zebarika, Raid Salah'ın yargılanması, ifade özgürlüğünün ve yeşil hat içinde kalan bölgedeki siyasi liderlere yönelik hitap özgürlüğünün kısıtlanması için açıklamalarının ve konuşmalarının açıkça çarpıtıldığını ifade etti.

Şeyh Raid Salah'ın "Tahrikte Bulunmak" ve "Yasak Örgüte Yardım"dan mahkum edildiğini belirten Zabarka, Şeyh Salah'a 18 Aralık'ta görülecek duruşmada verilecek hapis cezasının açıklanacağını kaydetti.

Söz konusu kararın tamamen siyasi olduğuna dikkat çeken Zabarka, işgalci çetelerin Şeyh Salah'ı önder ve öncü kişiliğinden dolayı kendilerine risk olarak gördüklerini ifade etti.

İşgal polisi Raid Salah'ı Ağustos 2017'nin ortalarında Ummu'l-Fahm'daki evinden gözaltına almıştı ve yargı organları hakkında, "konuşmalarında ve açıklamalarında şiddete ve teröre teşvik" dahil 12 ayrı suçlamada bulunmuşlardı. 11 ay esir tutulduktan sonra çok ağır şartlarla ev hapsine gönderilmişti.

İşgal rejimi Raid Salah'ın liderliğindeki İslami Hareket'i de Kasım 2015'ten itibaren, siyonistler aleyhine tahrik niteliğinde faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla yasaklamıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.