İşgalcilere ait buldozerler, Gazze sınırından içeri girip tarım arazilerine zarar verdi

İşgalcilere ait buldozerler, Gazze sınırından içeri girip tarım arazilerine zarar verdi

Siyonist işgal rejimine ait buldozerler, sınır ihlali yapıp Filistinlilere ait arazileri tahrip ederken işgal donanması da Gazzeli balıkçılara ateş açtı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgalcilere ait buldozerler, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan el-Meğazi Mülteci Kampı'nın doğusundaki sınırdan içeri girdi.

Aynı zamanda işgalci askerlerin, Han Yunus kentinin doğusundaki Huzaa beldesi Ebu Ride Sınır Kapısı yakınındaki bölgede bulunan bir grup çiftçiye ateş açtığı belirtildi.

Gazze'deki Balıkçılar Komitesi Başkanı Zekeriya Bekir, işgalcilere ait donanmaya bağlı askerlerin, Filistinli balıkçı teknelerine yönelik otomatik silahlarla ateş açtığını söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü ile siyonist işgal rejimi arasında 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'na göre Filistinliler, herhangi bir müdahaleye maruz kalmadan Gazze Şeridi'nin 20 mil açığına kadar mesafede serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak işgal rejimi, Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

Diğer yandan 2014 savaşından sonra Mısır gözetiminde varılan anlaşmaya göre işgal askerleri balıkçılara saldırmayacaktı. Ancak her zamanki gibi sözünü tutmayan terör rejimi balıkçılara saldırıp işlerini yapmalarına engel oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler