İşgalin devamı Filistinli mültecilerin problemlerinin katlanmasına yol açıyor

İşgalin devamı Filistinli mültecilerin problemlerinin katlanmasına yol açıyor

Gazze'ye Yardım İçin Uluslararası Halk Komitesi'nin başkanı Isam Yusuf, dünyanın değişik bölgelerine dağılmış durumdaki Filistinli mültecilerin, işgal yüzünden katlanarak artan problemlerine çözüm bulunması çağrısı yaptı.

Yusuf, Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, dünyadaki ve özellikle de Arap coğrafyasındaki siyasi savaşların ve çalkantıların milyonlarca kişinin mülteci durumuna düşmesine neden olduğuna dikkat çekti. Devam eden sığınmacı akını sebebiyle onları barındıran ülkelerin hoşnutsuzluk yaşamasının bu mültecilerin insan haklarının birçoğundan yoksun bırakılmalarına neden olduğunu belirtti.

Yusuf, Arap coğrafyasına siyasi ve ekonomik yönden hâkim olmaya çalışan siyonist işgalin ve onu ortaya çıkaran arkasındaki sömürgeci devletlerin bugün Arap dünyasının maruz kaldığı fitnelerin ve komploların planlayıcısı olduklarını dile getirdi. Bu fitnelerin ve komploların savaşları ateşlediğini, bunların da Arap ve Filistinli mültecilerin problemlerinin katlanmasına sebep olduğunu söyledi.

Yusuf, Filistin halkını işgale karşı durmak, kendi geleceğini belirleme imkanını elde etmek, yurtlarıyla ve kutsal mekanlarıyla ilgili haklarına kavuşmak ve mültecilerin çıkarıldıkları topraklara geri dönebilmeleri imkanının doğması için saflarını birleştirmeye çağırdı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.