İşgalin devamı Filistinli mültecilerin problemlerinin katlanmasına yol açıyor

İşgalin devamı Filistinli mültecilerin problemlerinin katlanmasına yol açıyor

​Gazze'ye Yardım İçin Uluslararası Halk Komitesi'nin Başkanı Isam Yusuf, dünyanın değişik bölgelerine dağılmış olan Filistinli mültecilerin, işgal yüzünden katlanarak artan problemlerine çözüm bulunması çağrısı yaptı.

Gazze'ye Yardım İçin Uluslararası Halk Komitesi'nin Başkanı Isam Yusuf, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla  bir açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada; dünyadaki ve özellikle de Arap coğrafyasındaki siyasi savaş ve çalkantıların milyonlarca kişinin mülteci durumuna düşmesine neden olduğu saptamasında bulundu.

Devam eden sığınmacı akınının, onları barındıran ülkelerin hoşnutsuzluk yaşamasına ve bu mültecilerin insan haklarının birçoğundan yoksun bırakılmalarına neden olduğunu dile getirdi.

Siyonist işgalin ve onu ortaya çıkaran arkasındaki sömürgeci devletlerin bugün Arap dünyasının maruz kaldığı fitnelerin ve komploların planlayıcısı olduklarını belirten Yusuf, bu fitne ve komploların savaşları ateşlediğini, bunların da Arap ve Filistinli mültecilerin problemlerinin katlanmasına, onların insan haklarına yönelik ihlallerin sürekli artmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Arap ülkelerini uyanık olmaya, birlik ve safları sağlamlaştırmaya çağıran Yusuf, Filistin halkını işgale karşı durmak, kendi geleceğini belirleme imkanını elde etmek, yurt ve kutsal mekanlarıyla ilgili haklarına kavuşmak ve mültecilerin çıkarıldıkları topraklara geri dönebilmeleri imkanının doğması için saflarını birleştirmeye davet etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.