’IŞİD Deyr Ezzor’da 700 kişiyi öldürdü’ iddiası

’IŞİD Deyr Ezzor’da 700 kişiyi öldürdü’ iddiası

’IŞİD Deyr Ezzor’da katliam yaptı; en az 700 kişiyi öldürdü’

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in ülkenin doğusundaki petrol zengini Deyr Ezzor’da, Sünni Şietat aşiretinden en az 700 kişiyi katlettiğini bildirdi.
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamaya göre Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri ülkenin doğusundaki petrol zengini Deyr Ezzor’da, Sünni Şietat aşiretinden en az 700 kişiyi katletti.  Gözlemevi’nin açıklamasında öldürülen 700 kişiden 600’ünün sivil, 100’ünün de savaşçı olduğu ve 1800 aşiret mensubunun ise akıbetinin bilinmediği bilirtildi.
 
Öldürülen kişilerin bölümünün çatışmalarda yaralanarak hastaneye kaldırılanlar olduğu ve IŞİD üyeleri tarafından hastanelerden sürükleyerek çıkartarak infaz edildiği belirtildi.
 
IŞİD’e bağlılıklarını belrtmeyen Sünni aşiretlerle çatışması Temmuz sonundan bu yana devam ediyor.
 
10 Ağustos Pazar günü petrol zengini Deyr Ezzor kentinde yaşayan Şietat aşireti kendi mensuplarına, IŞİD’en ayrılma çağrısı yaptı ve bazı IŞİD üyelerini öldürdü. Bunun üzerine saldırılarını ağırlaştıran IŞİD, Şietat üyelerini öldürüldü ve görüntüleri internette paylaştı.
 
Özellikle aşirete bağlı 14 yaşından büyük erkekleri hedef alan IŞİD, Şietat aşiretinin bölgedeki varlığını sona erdirme sözü veriyor.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.