IŞİD lideri hilafetini ilan etti

IŞİD lideri hilafetini ilan etti

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi dün Musul'da olduğu tahmin edilen bir camide verdiği hutbede Hilafetini ilan ederek Tüm Müslümanlardan kendisine biat edilmesi çağrısında bulundu.

Dün Musul Camii Kebir'de verdiği cuma hutbesinde Hilafetini ilan eden IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi, " sizlerden de hayırlı ya da üstün değilim. Allah'a itaat ettiğim sürece bana itaat edin eğer beni yanlış üzere görürseniz bana nasihat edin ve beni engelleyin. Eğer Allah'a isyan edersem bana itaat yoktur" ifadelerini kullandı.

Allah'ın tüm Müslümanlara hoşlarına gitmezse bile Cihad'ı emrettiğini ve fitne kalkıncaya kadar bu savaşın devam edeceğini söyleyen Bağdadi, "Ey insanlar bugün şeriat tahkik edilmeden, had cezaları uygulanmadan Allah'ın emri gerçekleşmez. Bütün bunlar da ancak zorluk ve iktidarla mümkündür." dedi.  

Dinin ancak hidayete erdiren bir kitap ve bu kitabı koruyan bir kılıçla mümkün olduğunu söyleyen Bağdadi, Müslümanların bu güne gelene kadar sabırla zaferi beklediklerini söyledi.

Bağdadi, "Hilafetin ilanına ve imametin tesis edilmesi için çalışmak tüm  Müslümanlar için vaciptir. Kaldı ki Müslümanlar hilafetin ortadan kaldırılmasıyla çok zor günler geçirdiler. Ve işte Allah'a hamdolsun ki bu gerçekleşti ve ben bununla (Hilafetle) sorumlu oldum, bu emanetle sizlere veli oldum." ifadelerini kullandı.

Halife olarak ağır bir yük altına girdiğini ve bu yük altına girmenin kendisi için bir üstünlük olduğu anlamında olmadığını söyleyen Bağdadi, "sizlerden daha hayırlı ya da üstün değilim. Allah'a itaat ettiğim sürece bana itaat edin. Eğer beni yanlış üzere görürseniz bana nasihat edin ve ben engelleyin. Eğer Allah'a isyan edersem bana itaat yoktur." uyarısında bulundu.

Kendisinin, idarecilerin, sultanların ve meliklerin vaad ettiği gibi Müslümanlara bazı şeyleri vaad etmeyeceğini söyleyen Bağdadi, "Allah'tan korkun ve ona itaat edin. Hoşunuza giden ve gitmeyen tüm şeylerde eğer Allah'a ulaşmak istiyorsanız, onun yolunda cihad edin." çağrısında bulundu.

Okumuş olduğu Cuma hutbesinde hilafetini açıklayan Ebubekir El Bağdadi'ye cevap Dünya Müslüman Alimler Birliğinden geldi.

Yusuf Kardavi’nin başkanlığını yaptığı Müslüman Alimler Birliği, Yusuf Karadavi ve Ali Karadaği’nin imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD örgütünün hilafet ilanının şer’i esaslara dayanmadığını belirterek böyle bir şeyin İslam’a ve Müslümanlara zarar verdiği ifade ederek Ebubekir El Bağdadinin hilafetini tanımadıklarını ve bu tavrından vaz geçmesi gerektiğini açıklamışlardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.