IŞİD markası tuttu

IŞİD markası tuttu

Demirtaş yönetimi patlayan bombaların açtığı yolda ilerliyor. Patlayan bombaları Demirtaş siyasi bombaya dönüştürüyor. Bombayı patlatan akıl ile onu pazarlayan akıl, ortak hareket ediyor.

Mersin ve Adana'daki bombalı saldırıların ardından Selahattin Demirtaş "Bize gelen bilgilere göre bombanın faili IŞİD" açıklaması yaptı. Demirtaş'ı kimin bilgilendirdiği sır değildi elbet; devlet içinden kısmen temizlenen Gülenciler veya diğer adıyla paralel devlet. Bombacının geride bıraktığı iz her ne kadar IŞİD adresini gösterse de failin eski DHKP-C'li olduğu da tespit edilmişti. Fakat Diyarbakır'da bombayı patlatan zanlının bıraktığı izler de IŞİD'e çıktı. Gelişmeler bununla sınırlı değil elbet; yine Demirtaş'ın verdiği bilgiye göre "Türkiye'nin yüzlerce yerine dağılan IŞİD bombacıları harekete geçmek için emir bekliyor." 

Son birkaç yıldır AK Parti hükümetinin IŞİD'i desteklediğine dair dış ve iç basında yoğun bir kara propaganda yapıldı. Kürt kamuoyunda bu propagandanın önemli derecede tuttuğunu söyleyebiliriz. Kürtler arasında Türk devletinin, IŞİD'e silah ve mühimmat gönderdiğini ve bu örgütü Kürtlerin üzerine saldığını düşünenlerin sayısı hiç de az değil. 6-7 Ekim olaylarında linç edilenlerden bazılarının tek suçu sadece sakallı olmalarıydı. Bu, IŞİD'çi olarak öldürülmelerine yetti.  
AK Parti hükümetinin IŞİD'i desteklediğine yönelik propagandalar etkili olunca ikinci aşamaya geçildi. Mersin, Adana ve en son Diyarbakır'da HDP binaları bombalı saldırıya uğradı. Bu bombalı saldırıların dumanı daha dağılmamışken HDP yöneticileri, failin IŞİD, azmettirenin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti olduğunu ilan etti.  
Devletin ve AK Parti hükümetinin IŞİD meselesinde aciz kaldığı söylenebilir. IŞİD markası altında Türkiye'ye karşı büyük bir siyasi operasyon yürütülüyor. IŞİD adı altında Suriye'de yetiştirilen, hazırlanan çok sayıda bombacıyı Türkiye'ye sızdırdılar. Bu bombacılar, IŞİD markası altında saldırılar düzenlemeyi bekliyor. Siyaseti tanzim etmek için önümüzdeki dönemde IŞİD markasını daha etkin kullanacaklar. Çözüm sürecini maniple etmek için IŞİD bombalarına başvuracaklar. Seküler Kürtleri, Türk ve Kürt İslamcılarına düşman hale getirecekler. IŞİD'i, AK Parti'nin başında sopa olarak kullanacaklar.  
Demirtaş'ın "Türkiye'de emir bekleyen yüzlerce IŞİD bombacısı var" ifadesi, AK Parti ve Türkiye'ye karşı hazırlanan tuzağın boyutlarını gösteriyor. IŞİD şantajıyla AK Parti'yi köşeye kıstırmaya, çözüm sürecinde hizaya getirmeye, yönlendirmeye ve teslim almaya çalışacaklar.  
Bu operasyonun yerli olmadığı açık. Paralel devlet, bu operasyonun sadece içerideki işbirlikçisi. HDP ve Demirtaş'ın bu operasyonda nerede durduğu tabii merak konusu. Kişisel gözlemime göre Demirtaş yönetimi patlayan bombaların açtığı yolda ilerliyor. Patlayan bombaları Demirtaş siyasi bombaya dönüştürüyor. Bombayı patlatan akıl ile onu pazarlayan akıl, ortak hareket ediyor.

KURTULUŞ TAYİZ
kurtulus.tayiz@aksam.com.tr

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler