IŞİD Suriye'de askeri havaalanı ele geçirdi

IŞİD Suriye'de askeri havaalanı ele geçirdi

IŞİD güçlerinin Rakka'da Tabka Askeri Havaalanı'nın kontrolünü tamamıyla ele geçirdiği bildirildi

Suriye'nin Rakka vilayetine bağlı Tabka ilçesinde yer alan askeri havaalanın, IŞİD örgütünün kontrolüne geçtiği belirtildi.

Yerel kaynaklar, IŞİD mensuplarının uzun süren şiddetli çatışmaların ardından Tabka Askeri Havaalanında tamamıyla kontrolü ele geçirdiğini belirtti. IŞİD'in havaalanını ele geçirmesinden sonra çok sayıda rejim askerini öldürdüğü ve esir aldığı kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ile Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de IŞİD'in Tabka Askeri Havaalanını ele geçirdiği yönündeki haberleri doğruladı.

Söz konusu havaalanının rejimin kuzeydeki son "askeri noktası" olduğu belirtiliyor.

IŞİD, bu ayın başında Rakka'nın Ayn İsa köyü yakınlarında bulunan rejime ait 93. Tümeni de ele geçirmiş ele geçirmişti.

SURİYE SINIRINDA ÇATIŞMA SESLERİ

Bu arada Suriye sınırındaki Kilis'in karşısında bulunan Azez İlçesi'nde, Özgür Suriye Ordusu ile IŞİD arasındaki çatışmalar gece boyu sürdü. Kilis'te halk top seslerinden tedirgin oldu.

Kilis'in karşısında bulunan ve Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'nde gece geç saatlerde başlayan çatışma sesleri sabaha kadar sürdü. Kilis'te tedirginliğe yol açan çatışmalarda yaralanan bazı Suriyeliler, sınırdan ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.