IŞİD Suriye'de Petrol bölgesini ele geçirdi

IŞİD Suriye'de Petrol bölgesini ele geçirdi

IŞİD, Suriye'nin en büyük petrol sahası olan El-Ömer'in kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Irak'taki Beyci rafinerisinin ardından Suriye petrolü de IŞİD'in kontrolüne geçiyor. IŞİD, Suriye'nin en büyük petrol sahası olan El-Ömer'in kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

IŞİD’in Deyr Ez-Zor’daki ilerleyişi sürüyor. Dün Irak sınırındaki Ebu Kemal beldesini ele geçiren IŞİD’in bugün ülkenin en büyük petrol sahası olan El Ömer'i ele geçirdiği kaydedildi. IŞİD’e bağlı güçlerin rafinenin girişinde bulundukları bildiriliyor.

ÇATIŞMAYA GİRMEDEN ELE GEÇİRDİLER

IŞİD üyeleri herhangi bir çatışmaya girmeden petrol sahasını ele geçirdiklerini açıkladı. Suriyeli muhaliflere yakın kaynaklar da IŞİD’in ayrıca Deyr Ez Zor’un Meyadin kasabasında kontrolü sağladıklarını aktardı. IŞİD’in ciddi bir direnişle karşılaşmadığı belirtiliyor.

Örgüt daha önce Irak'ın kalbi sayılan en büyük petrol rafinerisi olan Beyci Rafinerisi'nin de kontrolünü ele geçirmişti. Beyci rafinerisi, Irak'ın akaryakıt ihtiyacını büyük oranda karşılıyor. IŞİD ve Irak güvenlik güçleri, rafinerinin kontrolü için mücadele verirken, rafineriyi kimin kontrol ettiği konusunda Irak'tan karışık haberler geliyor.

IŞİD, bölgedeki petrol altyapısını ele geçirmeye çalışıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.