IŞİD'in elindeki pilot: Biliyorum beni öldürecekler

IŞİD'in elindeki pilot: Biliyorum beni öldürecekler

IŞİD, rehin tuttuğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin röportajını ve fotoğrafını yayınladı. IŞİD'in eline düşen pilotun sözleri dramatikti

IŞİD, 24 Aralık'ta, ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı koalisyon uçağının Rakka'da düşmesi sonucu ellerine geçen Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin fotoğrafını yayınladı. Kesasibe'nin IŞİD'in rehinelerine giydirdiği turuncu kıyafeti giydiği görüldü.

Daily Mail'de yer alan habere göre, Ürdünlü pilotla röportaj yapan IŞİD mensupları, röportajı İngilizce dergileri Dabiq'te yayınladı.

'AKIBETİMİ BİLİYORUM, BENİ ÖLDÜRECEKLER'

Kesasibe, Rakka'da “uçağının nasıl düşürüldüğünü” anlattı. Ürdünlü pilot, “Rakka'ya bombalamak için girdik ve saldırmaya başladık. Benim uçağıma bir füze isabet etti; duydum ve hissettim. Görevdeki diğer Ürdünlü pilot, Saddam Mardini, diğer uçaktan benimle bağlantı kurdu ve vurulduğumu, uçağın motorundan alevler çıktığını söyledi. Sistem bilgi ekranı, motorun zarar gördüğü ve yandığı uyarısını verdi. Uçak normal rotasından sapmaya başladı, ben de fırlatma koltuğuyla uçağı terk ettim. Paraşütle Fırat Nehri'ne düştüm ve burada IŞİD grupları tarafından yakalandım” ifadelerini kullandı.

Röportajda IŞİD karşıtı koalisyon hakkında da konuşan Kesasibe, “akıbetinin ne olacağı” sorulduğunda, “Akıbetimin ne olacağını biliyorum. Beni öldürecekler” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.