IŞİD'in Kobani'ye girdiği iddia ediliyor

IŞİD'in Kobani'ye girdiği iddia ediliyor

Halep'in Kobanê ilçesine dört koldan saldıran IŞİD'e bağlı birliklerin Kobani'ye doğudan girdiği belirtildi.

Halep'in Kobanê ilçesine saldıran IŞİD, kentin kenar mahallelerine kadar ulaştı. IŞİD'e bağlı birliklerin Kobanê'ye doğudan girdiği ileri sürüldü.

Suriye'deki muhaliflere ait Masar Ajansı'nda yer alan haberde, Kobanê'ye doğudan giren IŞİD, Kazkan köyü ve bölgedeki bazı önemli yerlerin denetimini sağladı. PYD ile yaşanan çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğu bilgisinin yer aldığı haberde, IŞİD'in bomba yüklü araçla ilçe girişinde düzenlediği saldırıda PYD'ye bağlı 4 kişinin öldüğü iddia edildi.

Haberde, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerin hava saldırılarına devam ettiği, IŞİD'in ise Kobanê'ye ilerleyişini sürdürdüğü kaydedildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

IŞİD ile bazı PYD arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Kobanê'de IŞİD militanları ve PYD güçleri arasında zaman zaman sokak çatışmalarının yaşandığı öğrenildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, silahlı güçlerini kentin doğu ve güney bölgelerinde konuşlandıran IŞİD militanları, PYD ile şiddetli çatışmalara giriyor.

PYD, IŞİD'in kentin kontrolünü ele geçiremeyeceğini söylese de 15 Eylül'de saldırılarına başlayan IŞİD, kentin 360 köyünü ele geçirerek Kobanê'nin kenar mahallelerine kadar ulaştı.

Aralıklarla kent merkezine havan mermisi atan IŞİD militanları, sivillerin tamamen boşalttığı kentti ele geçirebilmek için saldırılarını akşam saatlerinde yoğunlaştırdı.

Bu arada, Türkiye tarafından geçişlerin durdurulduğu Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda akşam saatlerinde inceleme yapan askeri yetkililer, kapının güçlendirilmesi yönünde talimat verdi.

Türkiye tarafından Kobanê'ye geçmek isteyen bazı Suriyelilerin sınır kapısında bekledikleri görüldü. PYD yetkilileri de Türkiye tarafından Türkiye vatandaşlarının girişlerine izin verilmemesini istediklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.