Işıkkent'te Muhammedi coşku

Işıkkent'te Muhammedi coşku

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İzmir Işıkkent'te kutlu doğum programı düzenledi. Programa başta bayanlar olmak üzere mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölge Koordinatörlüğü, Bornova'ya bağlı Işıkkent’te Kutlu Doğum programı düzenledi. Işıkkent Düğün Salonunda il kez düzenlenen etkinliğe mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi. Programda kadınların yoğunlukta olduğu gözlemlendi. Program, akşam namazından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlid-i şerif okundu.

 

Programda konuşan Muhammed Akgül Hoca, insanlar birbirlerine zulmetmeye başladıklarını bunun üzerine Allah’ın kendilerine elçiler gönderdiğini belirterek, “İnsanlar ne zaman birbirlerine zulmetmeye başladılarsa, Allah insanlara peygamberler göndermiştir. Kendi emirlerini peygamberleri vasıtasıyla insanlara ulaştırmış ki, insanlar hem dünyevi saadet ve huzura ersinler ve aynı zamanda uhrevi saadeti de kazansınlar. Muhterem kardeşlerim Allah (cc) bizi sırf kendisine ibadet edelim diye yarattı. Bundan dolayı kendisine onun istediği şekliyle ibadet edebilmemiz için onun istediği gibi onu tanıyabilmemiz için bizlerin arasından yani insanlardan elçiler ve Resuller seçmiştir. İşte bu elçi ve Resullerin sonuncusu Hz. Muhammed Mustafa'dır (sav). Allah (cc) murad etti ki, insanlık onunla (sav) yolunu tekrar bulsun. Ve insanlar tekrar ilahi adalete mazhar olsun ve ona ulaşsınlar.” diye konuştu.

 

Akgül Hoca, imanın 6 şartını tek tek anlatarak konuşmasına son verdi.

 

Programda küçük kızların okuduğu ‘Selam sana ya Resulallah’ isimli şiir, dinleyenleri duygulandırdı.

 

Grup Şüheda ve Çocuk İlahi Gruplarının seslendirdiği ilahi ve ezgiler salonda beğeniyle dinlendi.

 

Kutlu Doğum programı yapılan duayla sona erdi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.