İskenderun esnafından sosyete pazarı tepkisi

İskenderun esnafından sosyete pazarı tepkisi

İskenderun’da 'Sosyete pazarı' açılmasına tepki gösteren pazarcı ve giyim eşyası satan esnaf, sabahın erken saatlerinde Çay Mahallesi Cuma Pazarı önünde pazarın kapatılması için eylem yaptı.

Sosyete pazarı kurulmasına karşı çıkan İskenderunlu pazarcılar İskenderun'da sosyete pazarı açılmasını istemeyen seyyar esnaf eylem yaptı. Pazarda tezgâh açmayarak Çay Mahallesi Cuma Pazarı’nda toplanan esnaf pazarı kapattı.

 

Sosyete pazarının kapatılmasını istediklerini belirten grup, “Sosyete pazarı istemiyoruz', diye slogan atıp İskenderun Belediyesi Başkanı Seyfi Dingil'i protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında esnaf, “Ekmeğimize mani olanları istemiyoruz” diye sloganlar atılar.

 

Cuma Pazarı önünde esnaf adına konuşan Giyim ve Eşya Odası Başkan Yardımcısı Fatih Aracı, “Belediye Başkanı haberimiz olmadan İstanbul Sosyete Pazarını buraya getirmiştir. Biz esnaf ve pazarcılar olarak zaten sıkıntıdayız. Onun için biz eylem yapıyoruz ve Belediye Başkanından duyarlı olmasını istiyoruz. Biz Sosyete Pazarı istemiyoruz bu insanların ekmekleri ile oynamasınlar. Biz buraya ekmeğimiz için geldik, başka hiçbir amaçla gelmedik.” dedi.

 

Arkadaşların haklı olduklarını ve mücadelelerinin yanında olduklarını dile getiren Sebze ve Meyve Odası Başkanı Celal Şahin ise, “Bu insanların ekmekleri ile oynanıyor. Bir an önce böylesi pazarların bitirilmesi gerekiyor. Böyle olunca dışarıdan gelen pazar işletmecileri yerli pazarcıların sıkıntılar yaşamasına vesile oluyor. Belediye Başkanı’na sesleniyoruz insanların ekmeğine mani oluyorsunuz bu da büyük bir vebaldir.” şeklinde konuştu.

 

Esnaf ve pazarcılar bu eylemlerinin Sosyete Pazarı’nın İskenderun’u terk etmelerine kadar süreceğini belirtti.   (Fikret Kavgalı - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.